0 I Aftensmad

Sådan løfter du muslinger til et nyt niveau!

Jeg må nok indrømme, at jeg er en sucker for muslinger – fastfood i ordets allermest ægte forstand, for det tager 15 min fra start til slut og så har du den lækreste ret, med få ingredienser og fuld tryk på smagen! Whats not to love?

Jeg har efterhånden prøvet et hav af variationer, men i weekenden fik jeg serveret (ja serveret, hvor heldig har man lov at være? 🙂 ) en variation, som jeg ikke har prøvet før. Hvidvinsdampede blåmuslinger med estragon. Det er altså en kombination som kan noget venner!

Jeg kunne skrive en halv side om hvor lækkert jeg synes det er, men ærligt, er det hurtigere, at du prøver det selv. Kan du lide estragon, vil du i hvert fald ikke fortryde det!

2 personer

  • 1000g blåmuslinger
  • 200g porre
  • 200g gulerødder
  • 1 lille fennikel
  • 250 ml piskefløde
  • 2-3 dl hvidvin
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie eller smør
  • 1-2 spsk soja
  • 1 spsk tørret estragon

Start med at rense blåmuslingerne fri fra skæg og smid dem ud som er åbne, hvis de ikke lukker sig når du banker dem let mod vasken. Hak porre, gulerødder og fennikel semi groft og pres hvidløget. Kom smør eller olie i en stor gryde og tilsæt det grønne. Lad det sautere et par minutter og kom soja og hvidløg i og lige efter hvidvinen og muslinger. Lad det dampe i 4 minutter og tilsæt fløde. Giv det 1 minut mere og server hele gryden på bordet, med en god stak servietter og en ekstra tallerken til skallerne.

Læs flere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar